viernes, 25 de diciembre de 2009

8é MERCAT D'ART

El divendres dia 12 de Desembre és va celebrar la vuitena edició del mercat d'art que es realitza a Caldes de Monbui per aquestes époques nadalenques. Aquesta era ja la meva 3a partcipació en aquesta proposta de vendre art per nadal.
Vaig tornar a repetir técnica, la infografia, ja que en la última edició em va anar prou bé, així que vaig volguer repetir. Aquesta vegada era un altre format en el que es disposaven les obres de cada artista, passavem d'util-litzar un simple marc de fusta amb unes mides concretes, a un módul "rollo" més per experimentar amb obres amb volum, 3D. Venia a ser un caixó de fusta (com una capsa de sabates), amb una tapa corredora de vidre, amb aquesta profunditat de format et donava el joc aquest del volum. El fet de que el format tingués una amplia superfícies de fusta verge sense cap aditiu, també va donar joc a que cadascú li dongúes un punt més de personalitat a la seva obra.
En les meves obres vaig tractar dos temes clars: la expressió dels drets i la invasió.
La primera la dels drets vindria representada amb colors blaus, relacionant el color del cel com a un infinit i llibertat. Hi haurien dues figures destacades, el nen cridant i unes mans expressant-se via escrita amb una màquina d'escriure obsoleta. Com sempre entre el fons i les figures si poden llegir missatges amb anglés relacionats amb el tema que es tracta.


En la segona, que vindria a ser el tema de la invasió, stà tractada amb una gamma de colors grocs, relacionats amb el color nuclear i radioactiu de les senyals, també com a símbol de perill. En aquesta hi podriem trobar fins a tres figures destacades. Una seria una cara amb una pinça al nas, una altre eria una altre cara amb els dits al nas i la tercera un gos olorant unes "bambes" pudents. Les dues cares significarien el rebuig per la intromissió en el seu interior, les sabatilles representarien un origen, un creador d'aquesta "invasió", amb un pobre animal simulant l' indefens que no pot fer-hi re per evitar-ho.


Les obres estaven a la venta per 60€ cada una (més varates que l'any passat peró amb un format més reduit). Cada artista participava amb un total de 2 obres (l'anterior edició va ser de quatre obres per artista). Aquest any en vaig vendre una, la de la gamma cromàtica de blaus, aquest cop sense saber segur el seu comprador (espero que la disfruti el que la tingui).

PD: Aquest article està escrit amb un any d'atràs ja que la 9a edició ja s'ha celebrat aquest 2009 i próximament hi haurà una article amb les seves obres penjades.

Gràcies pels assistents a la exposició i per els que no varen poguer assistir-hi

No hay comentarios: